Prevencija i Zaštita
Ljubimaca

Na pravom ste mestu!

Zašto je Važna Preventiva kod Ljubimaca?

Zdravlje i dobrobit Vašeg ljubimca su naša najveća briga. Preventiva igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja Vaših ljubimaca, smanjujući rizik od brojnih bolesti i komplikacija. Redovne vakcinacije, pravilna nega, i zaštita od parazita su neophodni koraci u obezbeđivanju dugog i srećnog života vašeg četvoronožnog prijatelja.

Usluge Preventive

Stručni Saveti
(Ishrana, Nega...)

Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži savete o pravilnoj ishrani, nezi, i svakodnevnoj rutini koja je optimalna za Vašeg ljubimca, uključujući specifične potrebe koje se tiču različitih rasa i starosnih grupa.

Vakcinacija Ljubimaca

Vakcinacija pasa i mačaka je ključna u prevenciji ozbiljnih bolesti kao što je štenećak, parvoviroza, leptospiroza, a kod mačaka panleukopenija, kalici i herpes virus. Naš stručan tim je tu da Vam pruži sve informacije, odgovori na pitanja i zakaže termin vakcinacije.

Mikročipovanje (Obeležavanje) Ljubimaca

Čipovanje pasa i mačaka nije samo zakonska obaveza, već i najsigurniji način da vaš ljubimac bude identifikovan i vraćen Vama u slučaju gubitka, jer se u bazu podataka unose Vaše ime, prezime adresa i telefon. Ovaj brz i bezbolan postupak daje Vam i mogućnost putovanja na odmor sa ljubimcem, što je neophodno prilikom prelaska granice.

Tretiranje Životinja protiv Ektoparazita

Zaštita vašeg ljubimca od buva, krpelja,komaraca i drugih ektoparazita je ključna za sprečavanje bolesti koje se prenose ovim putem. Naša ambulanta nudi efikasne tretmane i savete za prevenciju ovih parazita.

Tretiranje Životinja protiv Endoparazita

Korišćenje tableta za parazite kod pasa je vitalno za zaštitu od unutrašnjih parazita, kao što su gliste i pantljičare. Redovno čišćenje je neophodno za zdravlje vašeg ljubimca.

Kalendar Redovne Vakcinacije

Naš kalendar vakcinacije pomoći će vam da pratite i planirate sve neophodne vakcinacije za vašeg ljubimca, osiguravajući da su uvek zaštićeni.

Vakcinacija pasa

Prva vakcina za štence postavlja temelje za zdrav život, obavlja se izmedju 6 i 8 nedelje života i podrazumeva petovalentnu vakcinu. Može se vakcinisati i sa 4 nedelje života, ali sa 2 valentnom vakcinom. Ponavljanje (busterizacija) vakcine se obavlja posle mesec dana, i sa 12 nedelja života. Redovna imunizacija pasa se obavlja jednom godišnje tokom celog života, kako protiv zaraznih bolesti, tako i protiv besnila što predstavlja zakonsku obavezu. Za lakše praćenje kreirali smo kalendar vakcinacije pasa samo za Vas.

VremeVrsta vakcine
6 nedeljaPrva  petovalentna vakcina
9 nedeljaDruga petovalentna vakcina
3 mesecaTreća petovalentna vakcina
Godišnja imunizacijaPetovalentna vakcina

Vakcinacija mačaka

Osnovne vakcine mačaka sprovode se trovalentnim vakcinama (CRP takozvana mačija kijavica) posle 9 nedelje života, sa ponavljanjem posle mesec dana. Redovna imunizacija mačaka se obavlja jednom godišnje tokom celog života, kako protiv zaraznih bolesti, tako i protiv besnila što predstavlja zakonsku obavezu. Za lakše praćenje kreirali smo kalendar vakcinacije mačaka samo za Vas.

VremeVrsta vakcine
9 nedeljaPrva trovalentna vakcina
12 nedeljaDruga trovalentna vakcina
Redovna imunizacija obavlja se jednom godišnje trovalentnom vakcinom od datuma posledje vakcinacije.Postoje i vakcine protiv mačije leukemije FelV
Jednom godišnje (zakonska obaveza)Redovna vakcinacija protiv besnila

Cena vakcinacije

Pružamo pristupačne cene za sve naše usluge. Za detaljan cenovnik pozovite nas na 011 380 9675.

Uvek dostupni za Vas

U Veterinarskoj Ambulanti “Šapa”, posvećeni smo pružanju najkvalitetnije brige za vaše ljubimce. Posetite nas ili nas kontaktirajte za više informacija i zakazivanje termina. Vaši ljubimci zaslužuju najbolju moguću zaštitu, a mi smo ovde da to i pružimo!