Hirurgija Za Ljubimce

Na pravom ste mestu!

Šapa Veterinarska Ambulanta - Vrhunska Nega Za Vaše ljubimce

Dobrodošli u Veterinarsku ambulantu Šapa, gde naš stručni tim pruža sveobuhvatnu preventivnu i hiruršku negu za Vaše ljubimce. Razumemo da je zdravlje i dobrobit Vaših ljubimaca od najveće važnosti, i posvećeni smo pružanju najvišeg kvaliteta veterinarskih usluga.

Naša ambulanta opremljena je savremenom veterinarskom opremom i alatima, što nam omogućava da izvodimo širok spektar hirurških zahvata, od rutinskih sterilizacija i kastracija do složenih operacija mekih tkiva, abdominalne hirurgije i ortopedskih procedura. Svaki zahvat obavljamo sa najvećom pažnjom i stručnošću, uzimajući u obzir individualne potrebe svakog ljubimca.

Svesni smo da intervencija može biti stresna kako za ljubimce, tako i za njihove vlasnike, zbog čega smo posvećeni pružanju transparentne komunikacije i podrške tokom celog procesa – od konsultacija i planiranja operacije, do postoperativne nege i oporavka.

U nastavku ćemo detaljnije  opisati svaku od naših  hirurških usluga, kako biste imali potpun uvid u ono što možemo da ponudimo Vašem ljubimcu.

Hirurške Usluge za Ljubimce

Sterilizacije kuja i mačaka

Sterilizacija je ključna procedura za kontrolu populacije kućnih ljubimaca i smanjenje rizika od određenih zdravstvenih problema. Kod kuja, ova operacija pomaže u prevenciji piometre (gnojne upale materice) i tumora mlečne žlezde, dok kod mačaka smanjuje rizik od tumora jajnika i materice. Sterilizacija takođe doprinosi smirenijem ponašanju i manjem riziku od lutanja  u željii za parenjem.

Kastracije pasa i mačora

Kastracija nije samo važna za kontrolu populacije ljubimaca, već i za prevenciju zdravstvenih problema. Kod pasa, ovaj zahvat smanjuje rizik od raka prostate i testisa, dok kod mačora smanjuje agresivnost i teritorijalno ponašanje, kao i rizik od nekih bolesti poput FIV-a (mačijeg AIDS-a). Prevenira i bežanje od kuće radi parenja, tako da smanjuje rizik i od nezgoda u saobraćaju.

Hirurgija mekih tkiva

Ova vrsta hirurške intervencije uključuje operacije na tkivima koja nisu kosti, poput operacija tumora, rana ili stranih tela. Specijalističke veštine našeg tima omogućavaju precizne i efikasne operacije, uz minimalan stres za vašeg ljubimca. U meku hirurgiju spada i korektivna hirurgija gde uspešno saniramo entropiju i cistu 3 očnog kapka metodom repozicije (hirurgija kapaka).

Abdominalna hirurgija

Abdominalna hirurgija je ključna za lečenje različitih unutrašnjih problema vaših ljubimaca, uključujući operacije na stomaku, jetri, slezini i drugim unutrašnjim organima. Naš tim koristi najsavremeniju dijagnostičku opremu za precizno određivanje problema i pružanje najbolje moguće nege.

Ortopedija

U našoj veterinarskoj ambulanti radimo neke osnovne  ortopedske procedure, uključujući operacije preloma, dislokacija i drugih povreda kostiju i zglobova i ligamentoplastiku. Naš pristup je usmeren na brzo i efikasno vraćanje pokretljivosti i smanjenje bola kod vaših ljubimaca.

Važnost Preventivnih Pregleda

Ako primetite bilo kakve promene u ponašanju, apetitu, ili fizičkom izgledu vašeg ljubimca, preporučujemo da zakažete pregled.
Rana dijagnostika može biti ključna za efikasan tretman i brz oporavak vašeg ljubimca.